Drůbež v kuchyni

14.05.2013 01:12
                           VEJCE Vejce patří z hlediska výživy k nejhodnotnějším potravinám. Obsahují látky živící, sytící i ochranné....
21.04.2013 14:24
Zabití drůbež se zabíjí před krmením (ráno) tak, aby došlo přeříznutí jícnu i chřtánu, pak se nechá drůbež vykrvácet. Škubání zpravidla škubeme ihned po zabití, tučné kusy se většinou nechávají v chladu ztuhnout, drůbež před škubáním spaříme vodou a pak ihned škubeme, při tomto způsobu může...
21.04.2013 14:22
Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy. Mezi pokrmy, jejichž obliba u nás stále vzrůstá, patří vhodně upravená drůbež, protože má chutné a křehké maso....

Kontakt

ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ OKRESNÍ ORGANIZACE TRUTNOV Dvůr Králové n.L.
Erbenova 2365
544 01
tel.: 739 170 112
tel.: 721 566 729
csch-trutnov@seznam.cz